342 producten

Mes kopen 

Messen komen in verschillende vormen en maten, van functionele militaire messen tot kunstzinnige chefs messen. Vanwege de verschillende soorten messen die er zijn, is het belangrijk om het juiste mes te kiezen voor de taak waarvoor het wordt gebruikt. Op deze pagina vind je informatie over de verschillende soorten messen, met inbegrip van de eigenschappen en de voordelen van elk type mes. We informeren je ook over de verschillende materialen waaruit messen kunnen worden gemaakt, evenals de verschillende manieren waarop messen kunnen worden gebruikt. Of u nu op zoek bent naar een mes dat geschikt is voor uw keuken, of een kunstzinnig mes dat u kunt verzamelen, hier vindt u de informatie die u nodig hebt om het juiste mes te kiezen.

Als je op zoek bent naar de juiste mes, is het belangrijk om te weten welke opties er zijn. Er zijn veel verschillende soorten messen die allemaal verschillende eigenschappen hebben. Zo zijn er messen met verschillende lemmetlengtes, lemmetstijlen, grepen, behandelingen en materialen. Bij het kiezen van de juiste mes is het belangrijk om de verschillende opties te overwegen en te kiezen wat het beste bij uw behoeften past.

Hoe kies je het juiste mes?

Messen kunnen worden gebruikt voor vele doeleinden. Zo heb je messen die ideaal zijn voor de professionele kok, maar ook sierlijke messen die de eyecatcher van de keuken van een hobby kok worden. Onze keuken messen zijn bedoeld voor taken zoals het groente snijden, het uitbenen van vlees, het fijnsnijden van kruiden, enzovoort. KookGigant heeft een ruim assortiment keuken messen, dankzij de veelzijdigheid en verschillende opties kun je de perfecte mes kiezen voor elke taak. 

We beginnen met het koksmes. Het is een groot, allround mes dat wordt gebruikt voor het snijden en hakken van groenten, vlees, vis en kruiden. Het is een zeer veelzijdig mes en en vormt daarom een goede basis voor elke keuken. Het koksmes is zeer makkelijk te gebruiken door zijn ronde snijkant en is een van de meest gebruikte messen in de keuken. 

Vervolgens is er het kleinere santokumes. Het heeft een gebogen blad met een rechte snijkant, wat het perfect maakt voor het snijden van kleine stukjes vlees en groenten in een hakkende of trekkende snij beweging. Het is ook een veelzijdig mes en wordt vaak gebruikt in de Japanse keukens.

De Kiritsuke is net als de Santoku en het koksmes een mes dat voor meerdere snijtaken gebruikt kan worden. Het lemmet van een Kiritsuke zit tussen dat van een Nakiri en een vlees- of vismes. Het lemmet begint net als de Nakiri rechthoekig, maar loopt steeds scherper over naar een scherpe punt. Wederom maakt het staal het mes echt uniek. Door de vele lagen staal ontstaat een patroon met golflijnen.

De Nakiri is het Japanse groentemes. Dit mes is heel geschikt voor het flinterdun snijden van groente. Een Nakiri is te herkennen aan het rechthoekige lemmet zonder punt. In Japan is dit traditionele mes heel populair om allerlei soorten groente te snijden. Dit komt doordat een Nakiri mes tweezijdig is geslepen en vrijwel iedereen kan met dit mes goed overweg.

Dan is er het broodmes. Het heeft een lange, rechte blad dat perfect is voor het snijden van brood. Het heeft ook een holle onderkant, wat het perfect maakt voor het snijden van zachte, dunne plakken brood. De meeste broodmessen hebben een geribbelde snijkant, hierdoor hoef je weinig kracht te zetten bij het snijden van brood en zo zal je brood niet ‘indeuken’.

Een ander veelgebruikt mes is het vleesmes. Het heeft een lang, recht blad dat perfect is voor het in plakken snijden van vlees. Het heeft ook een scherpe punt, waardoor het makkelijk is om in hardere stukken vlees te krijgen. 

Het laatste mes die veel gebruikt wordt in de keuken is het schilmes. Het heeft een kort, plat lemmet met een scherpe rand. Het wordt gebruikt om aardappelen, groenten, fruit en andere knobbeltjes te schillen. Doordat het lemmet kleiner is dan bijvoorbeeld een koksmes, kun je met uiterste precisie groenten of fruit schillen.

Premium kwaliteit messen

Als je op zoek bent naar een mes, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat messen uiteenlopende prijsklassen hebben. Messen kunnen worden gevonden in zowel budgetvriendelijke als premium prijsklassen. Budgetvriendelijke messen zijn gewoonlijk gemaakt van minder duurzaam materiaal en hebben een kortere levensduur dan premium kwaliteit messen. Messen kunnen gemaakt zijn verschillende soorten staal, de ene staalsoort is harder dan de ander. Hoe harder de staalsoort, hoe scherper het mes is en hoe lager het mes meegaat. 

Als je een mes zoekt die jarenlang meegaat, kiest dan voor een mes van premium kwaliteit. De materialen waarvan een mes is gemaakt bepaald of een mes van premium kwaliteit is. Denk bijvoorbeeld aan een Japanse Damascus stalen lemet en handvatten van hout of epoxy. Damascus staal is een extreem harde staalsoort, hierdoor kan een mes in een extreem scherpe hoek geslepen worden, het mes behoud langer zijn scherpte en gaat dus ook jarenlang mee. 

Neem een kijkje bij onze premium kwaliteit Japanse Damascus messen, misschien is de Micarta Jewels - Damascus Koksmes van 20 cm met houten handvat of de Parelmoer Jewels - Damascus Koksmes van 20 cm wel iets voor jou.

Messen met korting

Een mes snijdt toch een stuk fijner als je hem hebt gekocht met korting. Bij KookGigant hebben we regelmatig leuke en wisselende acties. Wil je dus messen kopen met korting? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Bij ons vind je messen met 20%, 30% en tot zelfs 60% korting

Meer dan alleen messen

Bij KookGigant vind je meer dan alleen een groot aanbod keukenmessen. We hebben namelijk ook alles om jouw messen goed te kunnen onderhouden. Denk aan de juiste snijplanken, messenslijpers en messenblokken om je messen netjes op te bergen. Zoals de tweezijdige slijpsteen van Shinrai. Hiermee ben je er zeker van dat je jouw messen scherp houdt. 

Ontdek meer van Kookgigant:

Keukenmessen sets

Combideals messenset met blok

Koksmessen

Messenset

Japanse messen

Santoku messen

Nakiri messen

Kiritsuke messen

Hakmessen