52 producten

Koekenpan kopen, waar let je op?

Koekenpannen zijn één van de meest gebruikte pannen in de keuken. Ze zijn multifunctioneel en kunnen gebruikt worden voor het bereiden van verschillende gerechten. Wanneer je een koekenpan gaat aanschaffen, is het belangrijk om te overwegen waar je de pan voor wilt gebruiken en welke op warmtebron je het gaat gebruiken. Gelukkig zijn alle koekenpannen uit het assortiment van KookGigant geschikt voor elke warmtebron; dus of je nu gaat koken op gas, keramisch, inductie of elektrisch. Dus welke koekenpan je ook kiest uit ons assortiment, het is altijd geschikt voor jouw keuken. 

Om de juiste koekenpan te kiezen die jarenlang meegaat, volledig aansluit op jouw kookstijl en past bij jouw persoonlijke wensen, is het van belang om goed na te denken over de onderstaande functionaliteiten en aspecten:

  1. ​​​​Anti-aanbaklaag: Kies een koekenpan met een antiaanbaklaag, zoals keramisch, teflon of keramisch-gecoat. Dit zorgt ervoor dat het eten niet aanbakt en de pan makkelijk te reinigen is. 
  2. Bodem: Kies een koekenpan met een dikke bodem. Een dikke bodem zorgt ervoor dat de koekenpan warmte gelijkmatig verspreid, waardoor kunnen de gerechten gelijkmatig gebakken worden.
  3. Handgreep: Kies een koekenpan met een comfortabele handgreep. Er zijn verschillende soorten handgrepen beschikbaar, zoals handgrepen met een gietijzeren greep of met silicone. 
  4. Gewicht: Het gewicht van een koekenpan kan verschillen. Dat heeft te maken van welk materiaal de pan is gemaakt. Een koekenpan van gietijzer kan behoorlijk zwaar zijn en dat kan invloed hebben op de gebruiksvriendelijkheid. Daarentegen is een koekenpan van RVS een stuk lichter. 
  5. Grootte: Kies een koekenpan met een geschikte diameter. Een grote pan betekent automatisch dat je voor meer mensen eten tegelijkertijd kunt bereiden. Daarom is het goed om van te voren te bedenken voor hoeveel mensen je kookt en dan een geschikte koekenpan uit te zoeken. 
  6. Materiaal: Kies een koekenpan dat gemaakt is van materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen. De meeste koekenpannen zijn gemaakt van aluminium, maar er zijn ook andere materialen beschikbaar zoals roestvrij staal en koper. 



W​​at is een goede koekenpan

E​​en goede koekenpan is voor iedereen anders, maar er zijn een aantal aspecten die een koekenpan echt ‘goed’ maken. Maar doordat er veel verschillende soorten koekenpannen op de markt zijn, is het extra belangrijk om te weten wat je opties zijn. 

Een goede koekenpan is een investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Wij adviseren je om voor een pan te kiezen die stevig en duurzaam is. Een pan die echt aansluit bij jouw behoeften en kookstijl. Daarnaast is het verstandig om te kijken of de pan een goede anti-aanbaklaag heeft en de bodem dik genoeg is. Als je al deze opties kunt aanvinken, dan hoef je tenslotte alleen nog te kijken naar de warmtebron. Is de koekenpan geschikt voor de warmtebron die jij gebruikt? Top, dan kun je gelijk de keuken in om een heerlijke maaltijd te bereiden. 


Grote koekenpan, kleine koekenpan, alle maten bij KookGigant

Koekenpannen zijn er in vele maten. De maat van een koekenpan is afhankelijk van het gerecht dat je wilt bereiden en de hoeveelheid ingrediënten dat je wilt koken. Zo zijn er kleine koekenpannen beschikbaar van bijvoorbeeld 16 cm, 20 cm of 24 cm. Kleinere koekenpannen zijn perfect voor een huishouden van 1 tot 2 personen. Grote koekenpannen van 28 cm, 32 cm en zelf 50 cm zijn perfect voor het bakken van grote hoeveelheden vlees of andere gerechten.


Ontdek meer pannen van KookGigant:

Alle pannen

Pannenset

Braadpan

Hapjespan

Grillpan

Stoompan

Pastapan 

Steelpan

Wokpan

Sauspan