2 producten

Aanzetstaal kopen? Waarom het een goede investering is

Het is niet gek dat aanzetstalen in bijna iedere keuken aanwezig zijn, iedereen die regelmatig in de keuken staat weet namelijk dat een aanzetstaal een goede investering is. In plaats van nieuwe messen kopen omdat ze bot zijn, kan je een aanzetstaal gebruiken om de huidige messen perfect te onderhouden. Met een aanzetstaal haal je de braampjes weg die ontstaan na het (intensief) gebruiken van je keukenmes. Het scherp maken van een mes met een aanzetstaal duurt enkele seconden, een kleine moeite voor een groot resultaat! 

Houd je messen vlijmscherp met een Keramische aanzetstaal

Je messen blijven vlijmscherp bij gebruik van een keramische aanzetstaal. Dit type aanzetstaal heeft als eigenschap dat hij minder snel slijt waardoor je hem langer kan gebruiken dan een stalen aanzetstaal. Ook zorgt een keramische aanzetstaal voor een extreem scherp en glad lemmet, ook bij hardere messen, bijvoorbeeld een van de Japanse messen van KookGigant. Deze messen hebben een hoge hardheid, die wordt uitgedrukt in HRC. Met een keramische aanzetstaal is het een fluitje van een cent om ook deze harde keukenmessen perfect te onderhouden. 

Maak je keuken compleet met een aanzetstaal diamant

Een aanzetstaal van diamant staat bekend als de crème de la crème onder de aanzetstalen. De diamanten coating maakt dit type aanzetstaal bijzonder hard, waardoor je keukenmessen optimaal aangezet worden. Dit resulteert in vlijmscherpe (en blijvend scherpe) messen waar je moeiteloos mee snijdt. Diamant is een van de hardste materialen op aarde, omdat er diamantstof gebruikt wordt in het aanzetstaal is deze extreem duurzaam waardoor hij lang mee gaat. De diamanten aanzetstaal is geschikt voor allerlei soorten messen, ook gekartelde messen. Hierdoor heb je slechts een aanzetstaal nodig voor al je messen.