10 producten

Braadpan kopen, waar let je op?

Wil je vlees braden, laten sudderen of stoven? Een braadpan is hiervoor uitermate geschikt. Deze pan heeft een zware en dikke bodem, waardoor het eten langzaam gaart. In de meeste gevallen is een braadpan breed en diep en heeft het een dikke bodem met een zware deksel. Hierdoor is de pan perfect voor het bereiden van stoofvlees, stoofpotjes of hachee. Een braadpan wordt daarom ook wel een stoofpan genoemd. De braadpan is meestal gemaakt van gietijzer en gaat jarenlang mee. KookGigant biedt een breed assortiment met verschillende merken, vormen en maten. 

Om de juiste braadpan te kiezen die jarenlang meegaat, volledig aansluit op jouw kookstijl en past bij op jouw persoonlijke wensen, is het van belang om goed na te denken over de onderstaande functionaliteiten en aspecten:

  • Materiaal: Kies voor een braadpan die gemaakt is van hoge kwaliteit materialen. Kies bijvoorbeeld voor een braadpan die gemaakt is van roestvrij staal of gietijzer. 
  • Afmeting: Kijk naar de afmetingen van de braadpan. Kies een pan die voldoende ruimte biedt voor het aantal personen waarvoor je meestal kookt. 
  • Ovenbestendigheid: Til je kookkunsten naar een nieuw niveau met een braadpan die in de oven kan. Zo kun je eindeloos veel verschillende gerechten maken met jouw nieuwe braadpan.
  • Vaatwasserbestendig: Ga voor gemak en kies voor een braadpan die in de vaarwasser mag, zie de productspecificaties om te checken of de braadpan in de vaatwasser mag.
  • Goede greep: Kies voor een pan met een stevige handgreep. Dit zorgt ervoor dat je de zware pan gemakkelijk kunt verplaatsen. 
  • Kleur: Een goede braadpan kan jarenlang meegaan. Het is daarom belangrijk dat je een kleur kiest die jij mooi vindt en goed bij je past.

 

Wat bereid je in een braadpan?

Allereerst kun je talloze heerlijke gerechten bereiden met een braadpan. Door de dikke bodem van een braadpan wordt de warmte goed geleid en vastgehouden, zodat je zowel op de kookplaat als in de oven kunt koken met een braadpan. Voor het braden van vlees, vis, gevogelte en wild is de braadpan ideaal. Je kunt het vlees op hoge temperatuur dicht schroeien door olie of boter toe te voegen in de pan. Doordat een braadpan zijn warmte lang vast kan houden is hij perfect om vlees lekker te laten sudderen. Het vlees neemt dan alle kruiden en andere ingrediënten goed in zich opneemt en zo creëer je een enorm smaakvol stuk vlees. Niet alleen vlees kun je klaarmaken in een braadpan, je kunt er ook soepen, sauzen of schotels uit de oven mee maken.


Kleine braadpan, grote braadpan, alle maten bij KookGigant

Braadpannen zijn er in verschillende maten. Zo kies je gemakkelijk de juiste braadpan die voldoet aan jouw kookwensen. Kleine braadpannen zijn ideaal voor het maken van kleine porties of voor het koken van een kleine maaltijd, voor 1 persoon bijvoorbeeld. Grote braadpannen zijn perfect voor het koken van een hele maaltijd of voor het maken van grote porties, voor een heel gezin bijvoorbeeld. Stem de maat van jouw nieuwe braadpan af op de gerechten (en de grootte van de gerechten) die je wil gaan bereiden.

Braadpannen zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen, waardoor je gemakkelijk de juiste vorm kunt kiezen voor jouw kookstijl. Rechthoekige braadpannen zijn ideaal voor het bereiden van lange groenten, terwijl ovale of ronde braadpannen perfect zijn voor het bereiden van vlees of vis. Braadpannen met deksels kun je goed gebruiken voor het sudderen van gerechten. Ze zijn ideaal voor het bereiden van stoofpotten.


Braadpannen voor alle warmtebronnen 

Welke warmtebron gebruik je thuis om eten op te koken? Als je een braadpan bij KookGigant koopt maakt het gelukkig niets uit op welke warmtebron je kookt. Of je nu op gas, inductie, elektrische of keramische kookt, de braadpannen van KookGigant zijn geschikt voor iedere warmtebron. 


Ontdek meer pannen van KookGigant:

Alle pannen

Pannenset

Koekenpan

Hapjespan

Grillpan

Stoompan

Pastapan 

Steelpan

Wokpan

Sauspan