Pannen

Het bereiden van het perfecte gerecht begint bij een goede pan. Bij de keuze voor een pan is het van belang om te letten op een aantal punten. Bekijk van te voren voor welke warmtebron de pan geschikt moet zijn. Zo zijn er pannen die geschikt zijn voor inductie, maar ook ovenbestendige pannen. Daarnaast is het van belang om te bekijken waar je de pan voor wil gebruiken. Zo gebruik je een braadpan om je vlees, vis of groenten heerlijk mals te stoven en een wokpan om je roerbakgroenten te wokken. 

Heb je meerdere pannen nodig? Kies dan voor een pannenset met een koekenpan, grillpan, steelpan en kookpan.

Anti-aanbaklaag

Het is van belang om te besluiten of je wil koken met of zonder een anti-aanbaklaag.
De antiaanbaklaag, ook wel emaille of keramische coating genoemd, zorgt ervoor dat het eten niet aan de binnenzijde van de pan koekt tijdens het koken. Pannen met een anti-aanbaklaag zijn voornamelijk geschikt voor het koken met ingrediënten als eieren, vis en pannenkoeken en wordt daarom vaak gebruikt door de thuiskok.
Pannen zonder anti-aanbaklaag zijn bestemd tegen zeer hoge temperaturen en krijgen een natuurlijke anti-aanbaklaag door de pan te oliën. Deze pannen moeten regelmatig onderhouden worden. 

Warmtebronnen

Bij de aanschaf van een pan is het belangrijk om te weten voor welke warmtebronnen de pan geschikt is. Niet alle pannen zijn namelijk geschikt voor alle warmtebronnen. Voor het koken op inductie zijn vaak inductie pannen nodig en voor het gebruik van pannen in de oven zijn ovenbestendige pannen nodig.  

Warmteverdeling

Kies voor een pan met een goede warmtegeleiding. Een kwaliteitspan onderscheidt zich door een egale warmte verspreiding. Het gelijkmatig verspreiden van de warmte zorgt ervoor dat je meer controle hebt tijdens het koken.