Kookpan

Een kookpan of snelkookpan is onmisbaar in de keuken. Deze pan wordt voornamelijk gebruikt voor het koken van rijst, pasta, groenten en aardappelen.

Bij aankoop van een kookpan is het van belang om te letten op de vorm, formaat, materiaal van de pan en voor welke warmtebron de kookpan geschikt is. Heb je meerdere pannen nodig? Kies dan voor een kookpannenset.

 

Formaat kookpan

Het is van belang om bij aanschaf van een kookpan te letten op het formaat van de pan. Voor een gezelschap of gezin tot 3 personen raden wij een kleine kookpan aan: kookpan 14 cm of kookpan 16 cm. Een kookpan van 18 cm is geschikt voor 4 personen. Kook je voor een gezelschap tot 6 personen? Dan raden wij een grote kookpan aan: kookpan 22 cm of kookpan 24 cm.

 

Materiaal kookpan

De meeste kookpannen zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben een bodem dat bestaat uit 2 lagen. Naast een kookpan van rvs, zijn er ook kookpannen van koper of aluminium. Een aantal kookpannen van aluminium worden geleverd met een glazendeksel. Het handige aan een kookpan met glazen deksel is dat je tijdens het koken eenvoudig je gerecht in de gaten kunt houden.

 

Verschillende warmtebronnen

Het is belangrijk om te weten of je op, gas, inductie, keramisch of elektrisch kookt. Een kookpan inductie is namelijk alleen geschikt voor het koken op inductie en een elektrische kookpan is alleen geschikt voor elektrisch koken. Kook je op verschillende warmtebronnen? Kies dan voor een kookpan die geschikt is voor alle warmtebronnen.