Gietijzeren braadpan
Opzoek naar een gietijzeren pan? Zoek niet verder! Onze gietijzeren pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Een gietijzeren pan houdt zijn warmte extreem lang vast, door de zware deksel blijven alle heerlijke smaken en geuren in de pan én hij gaat ook nog eens een leven lang mee! Klaar om met een gietijzeren pan te koken? Bekijk hieronder ons assortiment!
Gietijzeren braadpan
Door de unieke eigenschappen van het materiaal, is gietijzer erg geschikt voor een braadpan. Gietijzer houdt zijn warmte extreem lang vast en de zware deksel zorgt voor een goede afsluiting, hierdoor verlies je geen dampen en blijven alle heerlijke smaken en geuren in de pan. De gietijzeren braadpannen van Cast au Four – Swiss Diamond gaan een leven lang mee, je kunt hem zelfs nog na tientallen jaren aan je kinderen overdragen. De Cast au Four braadpannen zijn geschikt voor elke warmtebron en hebben een door diamant versterkte antiaanbaklaag (PFOA vrij).
Geëmailleerd gietijzer
Geëmailleerd gietijzer biedt veel voordelen: optimale warmteverdeling, langdurig warmtebehoud, bestemd tegen extreem hoge temperaturen en krassen en een vrijwel onbeperkte levensduur. Kaal gietijzer daarentegen, vergt een hoop onderhoud, kaal gietijzer moet je bijvoorbeeld eerst inbranden voordat je hem kunt gebruiken. Bij geëmailleerd gietijzer hoeft dat niet, deze pannen hebben als het ware een antiaanbaklaag. De braadpannen van Cast eu Four zijn gemaakt van geëmailleerd gietijzer, de antiaanbaklaag van deze pannen is versterkt door diamant, hierdoor is het gietijzer bestemd tegen krassen en extreem hoge temperaturen.
Gietijzeren pan schoonmaken
Geëmailleerd gietijzer is eenvoudig schoon te maken. Met een beetje liefde en aandacht wordt de levensduur van je geëmailleerde gietijzeren pan verlengt. Was je pan dus met de hand af, de vaatwasser zorgt ervoor dat de antiaanbaklaag dog wordt en de kans op krassen zal toenemen.
Aangebrande gietijzeren pan schoonmaken
Hoe erg je pan ook is aangebrand, gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of metalen sponsjes. Hierdoor zal de antiaanbaklaag beschadigen. Je kunt het beste een laagje water met een beetje afwasmiddel in je pan laten staan. Let op het temperatuurverschil, is de pan nog heel heet? Doe er dan een laagje heet water in. Laat het laagje water een kwartiertje staan en schrob daarna de pan helemaal schoon.
Gietijzeren pan inductie
Bij het kopen van een gietijzeren pan is het van belang om te weten welke warmtebronnen geschikt zijn voor de pan. Alle pannen het assortiment van KookGigant zijn geschikt voor iedere warmtebron, dus ook inductie.
Heb je jarenlang op een gasfornuis gekookt en wil je overstappen naar een inductie kookplaat? Dat kan! Het is een fabeltje dat gietijzeren pannen die op een gasfornuis gebruikt zijn niet meer gebruikt kunnen worden voor een inductie kookplaat. Door de gasvlam kan de bodem van een pan inderdaad lichtelijk vervormen, waardoor deze niet meer goed werkt op een inductie kookplaat. Bij gietijzeren pannen komt dit echter bijna nooit voor. Door de zwaarte en de dikte van de bodem van een gietijzeren pan, kan deze eigenlijk niet vervormen door de gasvlam.