Blog Post RSS

Een aanzet staal gebruik je om een heel scherp mes nog een klein beetje scherper te maken. Als je een mes regelmatig gebruikt ontstaan er hele kleine braampjes die met het blote oog niet te zien zijn. Deze braampjes steken een klein beetje uit, hierdoor wordt het mes botter. Een aanzetstaal zorgt ervoor dat deze braampjes weer ‘recht geduwd’ worden. Bij het gebruiken van een aanzetstaal slijt je mes dus niet of nauwelijks. Dit betekent dat je een aanzet staal regelmatig kunt gebruiken zonder dat je mes snel slijt. Hieronder lees je hoe je een aanzetstaal stap voor stap moet...

Meer lezen

Veel groente eten, betekent ook veel groente snijden en dat kan soms veel tijd in beslag nemen. In dit artikel leggen we verschillende basis snijtechnieken uit, hierdoor kun jij supersnel heerlijke groenten snijden voor jouw gezonde maaltijden.

Meer lezen

Japanse messen zijn zeer populair en komen voor in vele vormen, maten en soorten. In dit artikel nemen we de meest populaire Japanse messen uit ons assortiment door. Dat Japanse messen zo populair zijn is niet zo gek. Japanse keukenmessen worden beschouwd als de beste keukenmessen die er zijn. Door de extreem harde staalsoort kan een Japans mes is een scherpere hoek geslepen worden dan een Europees mes. Het mes is hierdoor veel scherper en blijft ook langer scherp.  Inhoud  Santoku Nakiri Gyuto Kiritsuke  Yanagiba  Sujihiki  Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten Japanse messen. Santoku...

Meer lezen

Damascus staal is een staalsoort die bestaat uit meerdere lagen staal die op elkaar gesmeed zijn. Het gevouwen staal is te herkennen aan haar golvende patronen. Damascus staal wordt ook wel damast, Damasceens staal, Damast staal of gedamasceerd staal genoemd. Damascus messen De staal voor Damascus messen komt oorspronkelijk uit India en werd verscheept naar het Midden-Oosten. In de stad Damascus werden Damascus messen en zwaarden gesmeed van het geïmporteerde staal uit India. Daarna verhandelden Damasceense kooplieden deze Damascus messen en zwaarden in Europa, hierdoor is Damascus staal bekend geworden in Europa. Zie hieronder een meestersmid in actie tijdens het vervaardigen van...

Meer lezen

Een braadpan is niet voor niets één van de meest gebruikte pannen Maar weet je ook waarom? En weet je ook wat een goede braadpan is? KookGigant legt in dit artikel alles voor je uit!   Gietijzeren braadpan Een gietijzeren braadpan houdt warmte langer vast, als deze braadpan eenmaal heet is dan blijft hij ook lang heet. Koken met een gietijzeren braadpan is daarom energiebesparend ook is deze populaire braadpan perfect voor gerechten met een lange bereidingstijd, zoals een stoofpotje. Een braadpan van gietijzer is erg stevig en ook relatief zwaar. Een gietijzeren braadpan is niet alleen duurzaam door zijn...

Meer lezen