Vlees Snijden - De Enige Manier!

Vlees Snijden - De Enige Manier!

Altijd al willen weten hoe je vlees snijdt als een professional? 

De juiste snijtechniek is van groot belang voor de kwaliteit van je maaltijd. Dit is waar je op moet letten:

Op de draad snijden

In een stuk vlees zitten spiervezels. De spiervezels lopen altijd in één richting, deze richting wordt de draad van het vlees genoemd. Je snijdt altijd haaks op de draad, dus niet met de draad mee. Je snijdt de spiervezels dan in kleine stukken. Dit zorgt ervoor dat het vlees makkelijker te kauwen is en dus malser is. 

Hoe moet je rauw vlees snijden?

Vlees kun je zowel rauw als gebakken snijden. In beide gevallen is het van belang om op de draad te snijden en niet met de draad. Als je vlees snijdt na het bakken, zorg dan dat je goed van tevoren kijkt hoe de draad loopt, zodat je precies weet hoe je je gebakken vlees moet snijden. Laat eerst het gebakken vlees 10 minuten rusten voordat je het snijdt, dit voorkomt dat alle smaakvolle sappen er gelijk uitlopen bij het snijden.

Biefstuk snijden

Het is van groot belang dat je een goed mes en een goede snijplank hebt. Een vleesmes is uiteraard geschikt voor het snijden van vlees. Dit mes heeft een lang en smal lemmet, hierdoor kun je eenvoudig mooie plakken vlees snijden. Een vleesmes wordt ook vaak een slicing mes genoemd. Een koksmes is onder andere ook geschikt voor het snijden van vlees. Een ander populair mes is een Japanse koksmes, deze wordt het Santokumes genoemd. Een goede snijplank is natuurlijk ook erg belangrijk. Een houten snijplank is erg geschikt voor het snijden van vlees.

Groetjes,
KookGigant

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.