9 tips voor het bereiden van de perfecte hamburger

9 tips voor het bereiden van de perfecte hamburger

  Niets is lekkerder dan een heerlijke verse hamburger 🍔
  Het maken van een hamburger is niet moeilijk, maar wil je écht goede hamburgers serveren dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. 
  Met deze 9 simpele tips zet jij de perfecte hamburger op tafel. 
  1. Koop het juiste gehakt
   Vet is belangrijk in een burger. Een burger moet voor 20 procent uit vet bestaan. Bij voorkeur gebruik je rundergehakt, maar je kunt ook voor half om half-, kalfs- of lamsgehakt kiezen.

  2. Maak je burgers zelf
   Wees voorzichtig tijdens het vormen van de ‘schijven’. Doe het zachtjes en zorg ervoor dat je niet te veel duwt en plet. Zo blijft het vlees lekker mals.

  3. Maak een kuiltje in het midden van de rauwe burger
   Helaas wordt de hamburger tijdens het grillen vaak bolvormig. Door een kuiltje in het midden van de rauwe hamburger te maken blijft de burger tijdens het grillen mooi plat. Zo behoudt de hamburger zijn mooie vorm.

  4. Kruid de burger
   Veel mensen kruiden hun burgers voor het grillen, maar dit zorgt ervoor dat de peper verbrand tijdens het bakken. Kruid je burger met zout en peper dus pas na het grillen.

  5. Gebruik een grillpan
   Een grillpan schroeit je hamburger dicht waardoor alle sappen en smaken behouden blijven. Doe nooit olie in de grillpan, maar smeer de burger lichtjes in met olie. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen vet te gebruiken.

  6. Laat de pan goed heet worden
   Zet de grillpan op medium-hoog vuur en laat het goed heet worden. Gooi en paar druppels water op de pan om te kijken of de pan heet genoeg is. De pan is op temperatuur als de waterdruppels sissen en direct verdampen.

  7. Wees geduldig
   Draai de burgers niet te vaak om, het liefst maar één keer. Wanneer je de burgers vaak flipt kunnen ze uit elkaar vallen. Druk ook niet met een spatel op de burgers tijdens het bakken, want zo duw je de sappen uit het vlees.

  8. Laat de burger even rusten na het grillen
   Laat je burger na het grillen zo’n 3 tot 5 minuten rusten op een warm bord, dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed kunnen verdelen.

  9. Kleed de burger aan
   Maak de hamburger helemaal af met verse ijsbergsla, zoete tomaten, een rode ui en een heerlijk sausje.

   

  En dan is het tijd om te smullen 😋

  Groetjes,
  KookGigant 

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen

  Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.