icon

Keukenmessen

Er bestaan veel verschillende soorten keukenmessen. Het is daarom belangrijk dat je bij de zoektocht naar het juiste keukenmes weet waarvoor je het mes gaat gebruiken. Bij KookGigant koop je jouw topkwaliteit keukenmes. Wij bieden een ruim assortiment van Japanse keukenmessen en messensets die wij hebben geselecteerd op de beste kwaliteit. 

 

Keukenmes kopen

Je hoeft geen sterren chef te zijn om te ervaren hoe het is om met professionele keukenmessen te koken. Bij KookGigant hebben we een ruim aanbod aan keukenmessen van onder andere topmerken als Masterchef, Shinrai Japan, Rösle, Eva Solo en Joseph Joseph. De keukenmessen zijn los te koop of als messenset, ook met een bijpassen messenstandaard of messenblok.

Wij bieden veel verschillende soorten messen, van koksmessen tot santoku messen, maar welk keukenmes is voor jou geschikt? Het is belangrijk dat je bij de zoektocht naar een keukenmes weet waarvoor je het mes gaat gebruiken. Daarom hebben wij het hieronder voor jou op een rijtje gezet:

 

 

Koksmessen

Het koksmes is het meest gebruikte keukenmes. Deze is namelijk voor de meeste taken geschikt, zoals het snijden van vlees, vis en groente. Het koksmes zorgt ervoor dat alle taken optimaal vervuld kunnen worden. Het koksmes heeft een breed lemmet en een spitse punt. Dit zorgt ervoor dat er grote hoeveelheden voedsel gesneden kunnen worden en dit eenvoudig verplaatst kan worden. De lengte van het koksmes varieert van 15 cm tot 36 cm en de meest gebruikte lengte is 20 cm. Bekijk aanbod

 

 

Japanse messen

Japanse messen zijn zeer populaire messen. Dit komt omdat ze zeer precies snijden en heel lang scherp blijven. Japanse messen worden gemaakt van staal met een hoge hardheid, waardoor het lemmet zeer dun gemaakt kan worden en er ultiem snijgemak ontstaat. Japanse messen worden onder een kleine hoek geslepen en zijn hierdoor vlijmscherp. Verder worden ze vaak met de hand gemaakt, waardoor ieder mes uniek is en er gelet is op ieder detail. Bekijk aanbod

 

 

Groentemessen en schilmessen

Het groente mes en schilmes worden dagelijks in het huishouden gebruikt, omdat deze multifunctioneel zijn. Het wordt vaak gebruikt voor het snijden en schillen van groenten, fruit en aardappels. Deze messen zijn vaak lichter en korter dan andere messen en hebben vaak een dun en vlijmscherp lemmet. Bekijk aanbod


 

Vleesmessen

Een vleesmes, ook wel trancheermes genoemd, is een keukenmes dat speciaal ontworpen is voor het in plakken snijden (trancheren) of portioneren van vlees. Vaak gebruik je hier ook een vleesvork of trancheerbestek bij. Het lemmet van een vleesmes is vaak smal en lang, waardoor je stukken vlees gemakkelijk in een keer kunt afsnijden. De lemmetlengte van een vleesmes ligt vaak tussen de 15 en 25 cm, dat betekent dat het lemmet iets korter is dan die van een fileermes of zalmmes. Dit alles maakt het mes geschikt voor braadstukken, rollades en ham. Bekijk aanbod

 

 

Nakiri messen

 

Een Nakiri mes is een traditioneel Japans groentemes dat erg populair is in de Japanse huiskeuken. Het mes is perfect voor het flinterdun snijden van groente en fruit. Een Nakiri mes heeft een rechthoekig lemmet met een afgeronde hoek. Bekijk aanbod

 

 

Kiritsuke messen

Het Kiritsuke mes is het favoriete go-to mes van veel Japanse koks. Het mes is perfect voor algemene doeleinden: snijden van groente, vlees en vis. Bekijk aanbod

 

 

Vleesmessen

Een slicing mes, ook wel bekend als vleesmes of trancheermes, is perfect voor het snijden van vlees, gevogelte en sushi. Door het lange en dunne lemmet, snij je gemakkelijk in één haal de mooiste plakjes. Bekijk aanbod

 

 

Butcher mes

Een Butcher mes wordt ook wel een slagersbijl of hakmes genoemd. Het Butcher mes is speciaal ontworpen voor het hakken van verschillende stukken vlees, kip, gevogelte en botten. Bekijk aanbod

 

 

Santoku messen

Het Santoku mes staat ook wel bekend als het Japanse koksmes. Het Santoku mes bevat kuiltjes in het lemmet die ervoor zorgen dat er lucht tussen het ingrediënt en het lemmet komt. Dit voorkomt dat jouw ingrediënten aan het lemmet blijven kleven. De lengte van het Santoku mes varieert van 12,5 cm tot 20 cm. Bekijk aanbod

 

 

Onderhoud van de keukenmessen

Om de kwaliteit van het keukenmes te behouden raden wij aan het mes met de hand schoon te maken. Dit kan met behulp van warm water en een mild afwasmiddel. Dit voorkomt het ontstaan van oxidatie plekjes op het lemmet en zorgt ervoor dat het keukenmes langer scherp blijft.  
Naast het reinigen van het mes is het belangrijk om het mes te slijpen. Dit zorgt ervoor dat het mes in topconditie blijft en langer meegaat. De keukenmessen zijn eenvoudig te slijpen met onze messenslijpers.