Sauteerpan

Een sauteerpan of hapjespan lijkt op een koekenpan, maar heeft een hogere rand. De hoge rand zorgt ervoor dat je eenvoudig je voedsel kunt omroeren zonder te morsen. Deze pan is geschikt voor eenpansgerechten of voor het bakken van grote hoeveelheden.

Materiaal sauteerpan

Bij het kopen van een sauteerpan is het materiaal van groot belang. Een aluminium sauteerpan warmt zeer snel op en verspreid de warmte perfect door de gehele pan. Een rvs sauteerpan en een sauteerpan van gietijzer hebben iets langer de tijd nodig om op te warmen, maar houden de warmte vervolgens langer vast.

 

Verschillende warmtebronnen

Van een sauteerpan voor inductie tot keramische sauteerpan. Niet iedere pan is geschikt voor elke warmtebron. Het is daarom belangrijk dat je van te voren bepaald op welke warmtebron je gaat koken.

 

Sauteerpan met anti-aanbaklaag of zonder anti-aanbaklaag

Een sauteerpan zonder anti-aanbaklaag is bestendig tegen hogere temperaturen en vaak ovenbestendig. Daarnaast kan in een pan zonder anti-aanbaklaag kookgerei gebruikt worden zonder dat de pan beschadigd. Een sauteerpan met anti-aanbaklaag voorkomt dat ingrediënten aanbakken en maakt bakken eenvoudig. Veel sauteerpannen worden geleverd met een deksel. Een sauteerpan met deksel zorgt ervoor dat gerechten kunnen sudderen, zonder dat hierbij veel vocht verdampt.