Wat is een goede braadpan?

Wat is een goede braadpan?

Een braadpan is niet voor niets één van de meest gebruikte pannen

Maar weet je ook waarom?

En weet je ook wat een goede braadpan is?

KookGigant legt in dit artikel alles voor je uit!

 

Gietijzeren braadpan

Een gietijzeren braadpan houdt warmte langer vast, als deze braadpan eenmaal heet is dan blijft hij ook lang heet. Koken met een gietijzeren braadpan is daarom energiebesparend ook is deze populaire braadpan perfect voor gerechten met een lange bereidingstijd, zoals een stoofpotje. Een braadpan van gietijzer is erg stevig en ook relatief zwaar. Een gietijzeren braadpan is niet alleen duurzaam door zijn warmtebehoud maar hij gaat ook nog eens tientallen jaren mee. Een onmisbare aanwinst voor jouw keuken dus!

 

Braadpan inductie

Vrijwel elke braadpan is geschikt voor inductie en elke andere warmtebron (lees wel even de beschrijving om het zeker te weten). Maar een gietijzeren braadpan in combinatie met een inductiekookplaat is eigenlijk perfect. Een gietijzeren braadpan houdt de warmte langer vast, hierdoor kost het de inductieplaat minder energie om de braadpan warm te houden gedurende het koken.

 

Braadpan kopen

Een braadpan is perfect voor het braden, laten sudderen of stoven van vlees of voor het bereiden van een heerlijke stoofpot. Je weet nu dat een braadpan van gietijzer een goede braadpan is voor elke keuken. Een gietijzeren braadpan is niet alleen een duurzame investering, maar ziet er ook nog eens erg mooi uit. Helemaal klaar om je keuken een duurzame upgrade te geven? Bekijk dan hier alle braadpannen van KookGigant.

 

Groetjes,

KookGigant

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.