Prei snijden als een pro

Prei snijden als een pro

Ben je aan het koken, maar vergeten hoe je een prei snijdt?

Geen probleem, KookGigant helpt je!

Lees het artikel en in 2 minuten weet jij hoe je prei kunt snijden

 

Prei snijden

We gebruiken alleen het lichtgroene en witte gedeelte van de prei, dus begin met het afsnijden de wortel en het donkergroene gedeelte van de prei. De wortel kun je weggooien, het donkergroene gedeelte zou je eventueel kunnen bewaren voor  een groentebouillon.

 

Wil je hele cirkels prei of halve cirkels? Als je halve cirkels wil ,snijd dan de prei eerst helemaal over de lengte. Als je hele cirkels wil kun je direct beginnen met het snijden zoals hieronder is weergegeven.

Prei snijden als een pro

Voor halve cirkels leg je de snijkant van de prei op de snijplank en begin met het snijden van de prei in de gewenste grootte.

 

Prei wassen

Helemaal klaar met snijden? dan is het nu tijd op de prei te wassen. Leg de gesneden prei in een vergiet en was de stukjes prei grondig met koud water. Dan even laten uitlekken en, voila! Je prei is gesneden en gewassen en klaar om gebruikt te worden.

 

Welk mes moet ik gebruiken voor het snijden van prei?

Prei kun je snijden met veel verschillende messen. Een koksmes is geschikt voor het snijden van een prei, met een koksmes kun je gemakkelijk de snijtechniek ‘wiegen’ toepassen, hierbij blijft de punt van het mes op de snijplank en ‘wieg’ je het koksmes over de prei. Een Santokumes of een Nakiri mes is ook erg geschikt voor het snijden van een prei.

Gebruik een mooie grote snijplank, zodat je genoeg ruimte hebt om de prei te snijden.

 

Eetsmakelijk!

Groetjes,

KookGigant

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.