Opgeruimd staat netjes!

Opgeruimd staat netjes!

Het scheiden van afval wordt steeds normaler en dat is fijn. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Hoe meer afval er gescheiden wordt, hoe lager de afvalstoffenheffing. Maar wat mag er nou eigenlijk wel bij elkaar en wat niet?

Drinkpakken
Doordat een drinkpak bestaat uit meer dan alleen karton, kan deze niet bij het papier worden ingeleverd. Na het inzamelen wordt de verpakking opgesplitst in papier, folie en aluminium.

Groente-, fruit- en tuinafval
Naast groente, fruit en tuinafval behoort ook koffiedik in de GFT bak. Hier wordt door een composteringsinstallatie compost of groen gas van gemaakt.

Plastic verpakkingen
Alle verpakkingsmaterialen die bestaan uit plastic moeten apart worden verzameld. Na een verwerkingsproces kunnen hier namelijk weer nieuwe verpakkingen van worden gemaakt.

Elektrische apparaten
Onder elektrische apparaten valt alles met een stekker of een batterij. Door het weg te brengen naar bijvoorbeeld een milieustraat kunnen veel onderdelen weer opnieuw worden gebruikt.

Textiel
Alle stoffen die droog en schoon zijn, kunnen worden ingeleverd op verschillende plekken. Kleding die nog goed is wordt opnieuw gedragen. Als dat niet het geval is, dan worden er andere materialen van gemaakt.

Papier
Verzamel papier apart, zodat het gemakkelijk gerecycled kan worden. Zorg er wel voor dat er geen ander materiaal, zoals plastic, bijkomt. Dan kan het namelijk niet meer gebruikt worden.

Restafval
Alles wat niet in een van de bovenstaande categorieën valt, is automatisch restafval.

Voor meer informatie over het scheiden van afval kun je kijken op www.afvalscheidingswijzer.nl

Groetjes,
KookGigant

P.S. Met de afvaloplossingen van Joseph Joseph neemt het scheiden van afval veel minder ruimte in beslag! Klik hier om naar Joseph Joseph te gaan.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.