Onmisbaar Kookgerei in jouw Keuken – 5 must-haves

Onmisbaar Kookgerei in jouw Keuken – 5 must-haves

Kookgerei is onmisbaar in jouw keuken

Maar wat is kookgerei precies?

Ontdek in dit artikel wat kookgerei is en wat niet mag ontbreken in jou keuken!

Wat is kookgerei?

Goed gereedschap is het halve werk. Kookgerei maakt bereiden van eten nog makkelijker en niet te vergeten, nog leuker! Maak je keuken compleet met een prachtige snijplank, draai je ingrediënten om in de pan met handige spatels en andere keukenhulpen. Serveer je heerlijke maaltijd in stijlvolle schalen en voeg smaak aan gerechten toe met mooie en handige peper- en zoutmolens. En als je klaar bent gooi je het afval weg in een handige afvalemmer of dispenser.

1. Snijplanken

Een snijplank is natuurlijk onmisbaar tijdens het koken. Een goede snijplank wordt ook wel gezien als het verlengstuk van je mes, het zorgt er namelijk voor dat je messen optimaal kunnen presteren. Hout is over het algemeen zacht en zorgt ervoor dat je messen langer scherp blijven. Een mooie houten snijplank is natuurlijk ook een echte eye-catcher in je keuken. 

Een ander groot voordeel van een houten snijplank is de zelfreinigende werking. Hout absorbeert vloeistoffen en daarmee ook bacteriën, je hoeft het dus niet met zeep af te wassen. Bovendien gaat een houten snijplank tientallen jaren mee!

Snijplank Acacia L 38.1x29.2x1.5cm Snijplanken Masterchef

Bekijk alle snijplanken!

2. Keukenhulpen

Keukenhulpen zijn onmisbaar in de keuken. Ze zorgen ervoor dat het koken makkelijker en hygiënischer wordt. De keukenhulpen van Joseph Joseph zijn gericht op hygiëne, ze bevatten een balanssysteem die ervoor zorgt dat het werkdeel het keukenblad niet aanraakt. Met een keukenhulpen set met handige standaard heb je alle benodigde keukenhulpen bij de hand en hoef je niet meer opzoek naar je spatel of opscheplepel.

Elevate Carrousel Keukenhulpen 6-delig Keukenhulpen Joseph Joseph

Bekijk alle keukenhulpen

3. Peper- en zoutmolens

Een draai van een peper en zoutmolen zorgt ervoor dat de smaken van je gerecht net wat meer worden versterkt en je maaltijd helemaal af is. Bij sommige molens is het mogelijk om de maalgraad in te stellen. Zo bepaal je zelf de grofheid van de peperkorrels of zoutkorrels. Voor optimaal resultaat kun je het beste gaan voor versgemalen peper en zout, deze hebben namelijk een net wat subtielere smaak dan voorgemalen peper en tafel zout.

Textura Grande Peper- en Zoutmolen Molens AdHoc

Bekijk alle keukenmolens!

4. Schalen

Een schaal mag niet ontbreken in je keuken, het komt namelijk altijd van pas! Serveer je gerechten in een mooie serveerschaal, bereid een heerlijke lasagne in een ovenschaal, warm een maaltijd op of neem een maaltijd mee in een schaal met deksel.

Nordic Kitchen Serveerschaal Ø 30 cm Schalen Eva Solo

Bekijk alle stijlvolle multifunctionele schalen van Nodic Kitchen.

5. Afvalemmers

Een afvalemmer is onmisbaar in de keuken. Je moet tenslotte je afval kwijt na al dat koken. Bij de keuze voor een afvalbak is het handig om rekening te houden met de inhoud. Een afvalbakje tot 10 liter is geschikt voor op het aanrecht. Wanneer je een afvalbak in de keuken, naast het aanrecht plaatst dan is een afvalemmer van 30 liter tot 60 liter aan te bevelen.

Intelligent Waste™ - Totem Afvalemmer 60 liter - Black Afvalemmer Joseph Joseph

De Intellegent Waste Totem afvalemmer van Joseph Joseph maakt afval scheiden nu nog makkelijker. Bekijk hier de afvalemmers.

 

Groetjes,

KookGigant


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd